Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O companie germana vrea sa investeasca intr-un parc eolian in Dobrogea

O companie germana vrea sa investeasca intr-un parc eolian in Dobrogea


BERD analizeaza un imprumut de 68 milioane de euro pentru constructia si functionarea unui parc eolian de 108 MW dezvoltat de compania germana STEAG in judetul Constanta, costurile totale ale proiectului fiind estimate la pana la 192 milioane de euro.

Restul finantarii va fi asigurat de STEAG si alte institutii financiare, se arata intr-un comunicat al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

STEAG va detine integral Crucea Wind Farm SA, beneficiarul imprumutului BERD.

Investitorul german este controlat de un consortiu de sapte companii de utilitati din Germania, care au impreuna o participatie de 51%. Restul actiunilor se afla in posesia companiei Evonik Industries.

STEAG are ca obiect de activitate planificarea, constructia si operarea de centrale electrice cu eficenta ridicata, folosind combustibili fosili sau surse regenerabile. Compania a derulat proiecte in peste 60 de tari si are active operationale de 9.400 de MW, din care 7.700 de MW in Germania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1820 ori