Japonia inlocuieste energia nucleara cu cel mai mare parc eolian offshore din lume

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 10:06
5513 citiri
Japonia inlocuieste energia nucleara cu cel mai mare parc eolian offshore din lume

Japonia va incepe, in luna iulie a acestui an, constructia celui mai mare parc eolian offshore din lume. Proiectul face parte din strategia energetica nationala, care isi propune inlocuirea productiei de energie nucleara cu cea regenerabila.

Asadar, pana in 2020, 143 de turbine eoliene vor fi construite in ocean, de-a lungul coastei Fukushima, acolo unde in martie 2011 un cutremur urmat de tsunami a avariat o centrala nucleara, demonstrand cat de riscanta este aceasta industrie, comenteaza New Scientist.

Parcul eolian, care in final va ajunge sa genereze un gigawatt de energie, face parte din strategia nationala de inlocuire a productiei de energie nucleara cu cea regenerabila si va suplini productia celor 54 de reactoare, inchise dupa evenimentele din 2011.

Astfel, parcul eolian care se intinde pe o suprafata de 16 kilometri pe coasta Japoniei, va deveni cel mai mare parc eolian din lume, avand in vedere ca va produce de doua ori mai multa energie decat cel care detine recordul in prezent - Greater Gabbanf de pe coasta Marii Britanii. Cele 140 de turbine din Suffolk produc in prezent doar 504 megawatti.

Ambitiile Japoniei nu se opresc insa aici. Noua strategie energetica isi propune ca provincia Fukushima sa devina independenta energetic pana in 2040, prin intermediul surselor de energie regenerabila. Ca parte a acestui plan, in aceasta provincie va fi construit si cel mai mare parc solar din tara.

#cel mai mare parc eolian, #parc eolian offshore, #Japonia energie regenerabila , #Energie eoliana