Holrom vrea sa dezvolte in Romania inca 12 proiecte eoliene

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 16:10
2455 citiri
Holrom vrea sa dezvolte in Romania inca 12 proiecte eoliene

Holrom Rinewable Energy vrea sa dezvolte in Romania inca 12 proiecte eoliene, cu o capacitate totala de 120 MW, iar in aceasta luna estimeaza ca va finaliza un parc eolian in Baia, judetul Tulcea, cu o valoare totala de 21 mil. euro, a declarat directorul general al Holrom, conform NewsIn.

 

"In ce priveste parcul eolian din Tulcea, asteptam ultimele aprobari pentru a furniza curent in retea", a mentionat directorul general al Holrom, Andrei Danga.

Acesta a mentionat ca parcul eolian din judetul Tulcea are o capacitate de 17 MW, cu o valoare de 21 milioane euro, din care Unicredit Leasing a finantat 11 milioane euro. Andrei Danga a mai spus ca Holrom are in plan dezvoltarea a inca 12 proiecte, cu o capacitate totala de 120 MW. "Sunt sigur ca in urmatoarele 12 luni vom mai finanta doua proiecte de acest gen", a mai spus Danga.

Parcul va avea o productie anuala de 59.000 MWh, necesarul de consum pentru 14.000 de gospodarii europene medii. "Amprenta CO2 salveaza 41.000 metri cubi echivalent anual, cantitate similara cu emisiile a 8.500 de masini", estimeaza reprezentantii companiei.

Din 2005, Holrom a investit in Romania, in proiecte de energie eoliana, prin intermediul Holrom Rinewable Energy. Compania si-a extins parcul eolian cu o capacitate de suplimentara de 12 MW, cu finantare de la Unicredit Leasing.

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#holrom, #energie eoliana, #energie regenerabila, #parcuri eoliene , #Energie eoliana