Gica Popescu intra in afacerile cu energie eoliana

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 12:20
3106 citiri
Gica Popescu intra in afacerile cu energie eoliana

Gica Popescu, fostul capitan al echipei nationale de fotbal, cu afaceri in imobiliare si turism, isi regandeste businessul, in contextul crizei, si intra pe piata energiei eoliene, avand in plan un parc eolian de 240 MW in Tulcea, investitie estimata de specialisti la aproape o jumatate de miliard de euro.

"Firma domnului Popescu, Energie Investments Group (EIG), a cumparat 500 de hectare de la sateni si a concesionat alte 65 de la consiliul local, pe o durata de 49 de ani. Acesta intentioneaza sa construiasca un parc eolian cu 48 de turbine a cate 5 MW fiecare", a confirmat pentru Business Standard Sterian Gherghisan, primarul comunei Vacareni, judetul Tulcea.

Potrivit acestuia, fostul fotbalist urmeaza sa stabileasca astazi impreuna cu autoritatile locale toate detaliile contractului. "Constructia va incepe dupa luna iulie a anului viitor, data pana la care firma va efectua un studiu de vant pentru a fi sigura de fezabilitatea proiectului", a explicat Gherghisan.

Potrivit specialistilor, un studiu de vant costa intre 50.000 si 100.000 de euro. "Nu-mi place sa vorbesc despre busi­nessurile mele. Nu pot nici sa confirm, nici sa infirm investitiile in energie eoliana. Daca autoritatile locale au facut declaratii cu privire la intentiile mele de afaceri in zona, este raspunderea lor.

Nu stiu daca sectorul energiei eoliene este mai profitabil pe termen lung, insa, daca imobiliarele au cazut, trebuie sa te reorientezi", a declarat pentru Business Standard omul de afaceri Gica Popescu. Daca proiectul va decurge in liniile anuntate de primarul Gherghisan, parcul eolian de la Vacareni va avea cele mai mari turbine din Romania, cu o capacitate dubla fata de cele folosite de grupul ceh CEZ in proiectele de la Fantanele si Cogealac.

Potrivit specialistilor, pretul unei singure turbine de genul celor folosite la Fantanele este estimat la circa trei milioane de euro, iar constructia unui parc eolian costa in jur de 2-2,2 mil. euro/MW. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#imobiliare, #investitii, #proiect , #Energie eoliana