Gica Popescu intra in afacerile cu energie eoliana

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 12:20
3154 citiri
Gica Popescu intra in afacerile cu energie eoliana

Gica Popescu, fostul capitan al echipei nationale de fotbal, cu afaceri in imobiliare si turism, isi regandeste businessul, in contextul crizei, si intra pe piata energiei eoliene, avand in plan un parc eolian de 240 MW in Tulcea, investitie estimata de specialisti la aproape o jumatate de miliard de euro.

"Firma domnului Popescu, Energie Investments Group (EIG), a cumparat 500 de hectare de la sateni si a concesionat alte 65 de la consiliul local, pe o durata de 49 de ani. Acesta intentioneaza sa construiasca un parc eolian cu 48 de turbine a cate 5 MW fiecare", a confirmat pentru Business Standard Sterian Gherghisan, primarul comunei Vacareni, judetul Tulcea.

Potrivit acestuia, fostul fotbalist urmeaza sa stabileasca astazi impreuna cu autoritatile locale toate detaliile contractului. "Constructia va incepe dupa luna iulie a anului viitor, data pana la care firma va efectua un studiu de vant pentru a fi sigura de fezabilitatea proiectului", a explicat Gherghisan.

Potrivit specialistilor, un studiu de vant costa intre 50.000 si 100.000 de euro. "Nu-mi place sa vorbesc despre busi­nessurile mele. Nu pot nici sa confirm, nici sa infirm investitiile in energie eoliana. Daca autoritatile locale au facut declaratii cu privire la intentiile mele de afaceri in zona, este raspunderea lor.

Nu stiu daca sectorul energiei eoliene este mai profitabil pe termen lung, insa, daca imobiliarele au cazut, trebuie sa te reorientezi", a declarat pentru Business Standard omul de afaceri Gica Popescu. Daca proiectul va decurge in liniile anuntate de primarul Gherghisan, parcul eolian de la Vacareni va avea cele mai mari turbine din Romania, cu o capacitate dubla fata de cele folosite de grupul ceh CEZ in proiectele de la Fantanele si Cogealac.

Potrivit specialistilor, pretul unei singure turbine de genul celor folosite la Fantanele este estimat la circa trei milioane de euro, iar constructia unui parc eolian costa in jur de 2-2,2 mil. euro/MW. 

#imobiliare, #investitii, #proiect , #Energie eoliana

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  3. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  4. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  7. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  8. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO