Finantare de 57 de milioane de euro pentru finalizarea parcului eolian Topolog - Dorobantu

Marti, 01 Iulie 2014, ora 13:40
2620 citiri
Finantare de 57 de milioane de euro pentru finalizarea parcului eolian Topolog - Dorobantu

Compania Land Power, subsidiara romana a companiei Lukerg Renew, a obtinut o finantare de 57 de milioane de dolari pentru finalizarea parcului eolian Topolog - Dorobantu cu o capacitate de 84 MW, situat in judetul Tulcea.

Land Power a fost asistata in obtinerea finantarii de firma de avocatura Wolf Theiss Bucuresti.

Contractul de imprumut pentru finantarea proiectului a fost semnat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in calitate de Imprumutator si UniCredit Bank, in calitate de Participant, Parte Cocontractana de Hedging si Banca a Contului. Imprumutul in valoare totala de 57 milioane de euro va fi rambursat in decursul a 14 ani.

Parcul va produce peste 200 GWh de energie electrica anual

Parcul eolian construit de Lukerg Renew, un joint venture intre ERG Renew and Lukoil Ecoenergo, are o capacitate de 84 MW, fiind alcatuit din 42 de turbine Vestas V90 cu o capacitate de 2 MW fiecare. Situat in apropierea a trei localitati din judetul Tulcea (Dorobantu, Topolog si Casimcea), parcul va produce peste 200 GWh de energie electrica anual, reprezentand o reducere a emisiilor de CO2 cu 85 kt.

Tranzactia a fost coordonata de Claudia Chiper, Avocatul Senior care coordoneaza departamentul de drept bancar si financiar din cadrul Wolf Theiss Bucuresti. Chiper a fost asistata de avocatii colaboratori Ramona Hromei, Tudor Botea si Tudor Nistor.

Echipa Wolf Theiss a fost implicata in numeroase tranzactii de finantare in domeniul energiei, in 2012 reprezentand Lukerg Renew in tranzactia de achizitonare a parcului eolian Topolog de la italienii Inergia.

#energie eoliana, #investitii parc eolian, #Lukerg Renew , #Energie eoliana