Eolica Dobrogea vrea despagubiri de 118 milioane euro de la ANRE si Transelectrica

Luni, 20 Februarie 2012, ora 21:52
1777 citiri
Eolica Dobrogea vrea despagubiri de 118 milioane euro de la ANRE si Transelectrica

Firma Eolica Dobrogea, care lucreaza pentru Iberdrola (Spania), a dat in judecata ANRE, Transelectrica si pe fostul director general al companiei pentru ca refuza sa conecteze parcul eolian dezvoltat in Cogealac (Dobrogea) la sistemul energetic national, solicitand daune de 118 milioane euro anual.

Eolica Dobrogea sustine ca Transelectrica si Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) au refuzat nejustificat sa incheie un proces verbal privind indeplinirea unor conditii de racordare la retea a parcului de la Cogealac, se arata intr-un comunicat al Transelectrica transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Potrivit comunicatului, Eolica Dobrogea cere obligarea Transelectrica, a fostului sef al companiei de stat Horia Hahaianu si a directorului general adjunct Cornel Ene "la repararea prejudiciului cauzat reclamantei prin refuzul nelegal al incheierii procesului verbal de indeplinire a conditiilor suspensive si continuarii executarii contractului de racordare, prejudiciu estimat provizoriu la 118 milioane euro/an".

Termenul de judecata este programat pentru 16 martie.

Iberdrola intentioneaza sa construiasca in Dobrogea, pana in 2017, aproximativ 50 de parcuri eoliene cu o capacitate totala de 1.500 MW. Compania spaniola are un acord cu operatorul sistemului energetic national Transelectrica privind termenii pentru conectatea parcurilor eoliene la retea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie eoliana Dobrogea, #proces Eolica Dobrogea ANRE Transelectrica , #Energie eoliana