Doua noi parcuri fotovoltaice in Romania, cu panouri made in China

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 15:00
3705 citiri
Doua noi parcuri fotovoltaice in Romania, cu panouri made in China

Compania chineza Suntech Power Holdings va livra firmei italiene SunSystem panouri fotovoltaice de 25 MW pentru constructia a doua unitati de productie a energiei regenerabile in Romania.

Panourile vor fi instalate in doua parcuri solare care urmeaza sa fie construite pana la sfarsitul anului viitor, se arata intr-un comunicat al Suntech Power Holdings.

Parcurile vor fi operate de SunSystem si vor fi dezvoltate de firma RoEnergy, filiala a companiei italiene.

Suntech Power Holdings are deja clienti in Romania, respectiv compania portugheza EDP Renovaveis, careia ii va livra panouri fotovoltaice cu o capacitate totala de 39 MW.

Guvernul sprijina productia de energie din surse regenerabile, inclusiv solara, prin sistemul certificatelor verzi. Fiecare MWh produs in unitati regenerabile primeste gratuit un numar de certificate verzi, diferit pentru fiecare tehnologie in parte.

Companiile care produc electricitate din surse regenerabile, precum eoliana, solara, biomasa sau apa, castiga bani de doua ori, prin comercializarea energiei produse si prin certificatele verzi, pe care le vand furnizorilor de energie electrica.

Potrivit estimarilor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, la finele acestui an puterea instalata in panouri solare va fi de 50-100 MW, anul viitor capacitatea acestora ar putea ajunge la 500-1.000 MW, pentru ca in 2016 sa atinga nivelul de 1.500 MW.

#panouri fotovoltaice, #parc fotovoltaic Romania, #energie eoliana , #Energie eoliana