De ce au renuntat germanii la un parc eolian de 150 MW in Romania

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 16:04
2140 citiri
De ce au renuntat germanii la un parc eolian de 150 MW in Romania

Grupul energetic german RWE a renuntat la dezvoltarea unui parc eolian de aproape 150 MW in Valea Dacilor din judetul Constanta, din cauza incertitudinii legislative, a declarat miercuri consultantul in afaceri publice al Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (AREE), Ionel David.

"Ei au renuntat si la proiectul unitatilor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, din cauza ca taragana de ceva vreme. Iar la proiectul privind parcul eolian au renuntat pentru ca Legea 220/2008 privind stimularea energiei regenerabile nu este aplicabila nici in prezent", a spus Ionel David.

Totodata, reprezentantii Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana spun ca, fata de proiectul de modificare al acestei legi, ei au trei solicitari: sa se revina la formula initiala din lege (adica energiile regenerabile sa fie preluate cu prioritate in retea), ca proiectele de peste 125 MW sa nu fie notificate la Uniunea Europeana si totodata ca schema suport sa fie predictibila.

La 19 ianuarie 2011, trei investitori din cei sase initiali ai proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda - GDF Suez, Iberdrola si RWE Power Romania - au notificat celorlalti actionari ai EnergoNuclear intentia lor de a parasi proiectul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie eoliana, #investitii energie eoliana, #parc eolian , #Energie eoliana