Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AREE: Romania va deveni principalul actor in ceea ce priveste energia eoliana

AREE: Romania va deveni principalul actor in ceea ce priveste energia eoliana

Pana in 2013 ar putea fi instalate in Romania centrale eoliene cu o putere intre 1.800 si 3.300 MW, iar investitia totala a acestor poiecte s-ar putea ridica intre 3 si 5,6 miliarde euro, a spus marti responsabilul cu afaceri publice al Asociatiei Romane de Energie Eoliana (AREE), Ionel David, informeaza NewsIn.

"Romania va deveni principalul actor in sud-estul Europei in urmatorii trei ani, in ceea ce priveste energia eoliana. Astfel, daca la inceputul acestui an erau numai 14 MW instalati in energie eoliana, in 2013 vor fi cel putin 1.800 de MW, in proiecte de productie de energie electrica din surse eoliene, iar cel mai optim scenariu este pentru 3.300 MW" a declarat Ionel David.

Potrivit acestuia, costurile pentru construirea unui MW din surse eoliene se ridica in prezent la 1,6- 1,7 milioane euro.


"Toate aceste proiecte in energie eoliana ar ptea crea pana la 5.000 de locuri de munca, la care se adauga si taxele platite de investitori la bugetul de stat." mai spun reprezentantii AREE.


Acestia au dat ca exemplu proiectul companiei CEZ din Cehia, care construieste in judetul Constanta o ferma eoliana de 600 de MW, acesta fiind cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa.


De asemenea, in Turcia sunt instalate, in prezent, centrale eoliene cu o putere instalata de circa 800 MW, iar in Grecia de aproximativ 1.200 MW.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2223 ori
Citeste mai multe despreenergie eoliana romania anre