Unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de energie intra pe piata romaneasca

Joi, 26 Iunie 2014, ora 15:39
2658 citiri
Unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de energie intra pe piata romaneasca

Grupul german RWE, unul dintre cei mai importanti furnizori de energie electrica si gaze de pe piata europeana, isi extinde activitatea pe piata din Romania.

Subsidiara nou lansata din Romania, RWE Energie SRL, planuieste ca in anii urmatori sa castige o cota semnificativa de piata ca furnizor de energie catre consumatorii industriali. Cu ajutorul expertizei internationale si a solutiilor inovatoare aduse pe piata, RWE urmeaza sa faca oferte favorabile marilor jucatori de pe piata, urmand astfel sa intre in randul primilor 10 furnizori de energie din tara.

RWE a patruns pe piata din Romania cu un proiect pilot acum trei ani de zile, prin intermediul subsidiarei din Ungaria, MASZ, deschizand o filiala cu sediul in Oradea. Experienta formata si rezultatele obtinute pe piata din Romania sunt argumente puternice in alegerea RWE de a-si extinde domeniul de activitate pe intreaga piata romaneasca.

RWE a intrat si pe piata din Turcia si Croatia

Piata grupului RWE este intreg continentul european. Expansiunea in tari din Centrul si Sud-Estul Europei reprezinta un element cheie din strategia grupului german. In ultimii ani, pe langa pietele principale din Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia, RWE a intrat de asemenea si in Turcia si Croatia. Ca o continuare a strategiei de expansiune, RWE a decis sa-si extinda activitatea si in Romania, o piata stabila si cu un potential considerabil.

Din aceste motive RWE a pus bazele unei filiale in Romania cu sediul la Bucuresti, reprezentata de RWE Energie SRL. Aceasta a primit licenta de functionare din partea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei in luna aprilie a acestui an si isi va incepe operatiunile din luna iunie.

Obiectivul principal al RWE Energie - ca furnizor de energie catre consumatorii industriali - este obtinerea unei cote semnificative din piata libera de energie electrica si intrarea in topul primilor 10 furnizori din Romania. Dupa ce isi va consolida pozitia in Bucuresti si imprejurimi, este posibila deschiderea de birouri regionale - cu scopul de a atinge o acoperire la nivel national.

Conducerea filialei RWE din Romania va avea in conducere doi directori generali, Corina Drumeanu si Zoltan Nagy. Compania romaneasca RWE Energie SRL planuieste sa construiasca in urmatorii ani o echipa de vanzari formata din 30 - 40 de oameni.

"Asteptam cu nerabdare sa incepem activitatea in Romania. Reglementarile generale ale tarii si mediul economic, piata competitiva de energie, deschiderea fata de investitori internationali, cat si cultura dezvoltata de business reprezinta doar cateva motive pentru care RWE a ales sa patrunda pe piata din Romania. Am incredere ca echipa noastra din Romania va reusi sa atinga toate telurile pe care ni le-am propus. In sensul acesta le urez mult succes", a declarat Dr. Marie-Theres Thiell, Managing Director al RWE East.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#furnizori energie electrica, #energie RWE, #subsidiara Romania RWE , #Energie electrica