Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statele arabe planuiesc investitii masive in energie

Statele arabe planuiesc investitii masive in energie


Producatorii de petrol din Orientul Mijlociu si Africa de Nord vor sa investeasca 740 miliarde de dolari, in urmatorii cinci ani, in proiecte energetice.

Pretul ridicat al petrolului faciliteaza reluarea unor proiecte care au fost suspendate in timpul crizei financiare mondiale, potrivit Arab Petroleum Investments Corp., banca interguvernamentala de dezvoltare a proiectelor energetice din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, transmite Bloomberg.

Arabia Saudita are in plan investitii de 165 miliarde de dolari, urmata de Emiratele Arabe Unite, cu 107 miliarde dolari.

Algeria ocupa locul al treilea in topul potentialelor investitii in energie planificate pentru urmatorii ani, cu un buget de 71 miliarde de dolari, iar Iranul vrea sa dezvolte proiecte de 68 miliarde de dolari.

Sectorul energetic ar putea ajuta economia prin investitii masive - CEO OMV Petrom

Statele din regiune pot finanta pe cont propriu proiectele cat timp pretul mediu al petrolului la nivel mondial se mentine peste 100 dolari pe baril, potrivit Arab Petroleum Investments Corp.

In prezent, cosul de tipuri de petrol ale caror preturi sunt urmarite de Organizatia Tarilor Producatoare de Petrol, OPEC, indica un pret mediu de 107 dolari pe baril.

Raportul bancii internationale se refera la proiecte din industria petrolului si gazelor naturale, industria petrochimica si energie, care au sanse de a fi incepute in urmatorii 5 ani. Banca a evaluat peste 200 de proiecte anuntate in sectorul public si privat in regiune, cu investitii estimative intre 100 milioane dolari si 20 miliarde dolari pe proiect.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1556 ori