Senatul a decis majorarea amenzilor pentru furnizorii de energie electrica si gaze naturale

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 09:23
1514 citiri
Senatul a decis majorarea amenzilor pentru furnizorii de energie electrica si gaze naturale

Plenul Senatului a adoptat luni o propunere legislativa prin care sunt majorate de cinci ori amenzile aplicate distribuitorilor de energie electrica si de gaze naturale in cazul in care acestia nu-si respecta contractele cu consumatorii, urmand ca propunerea sa fie supusa votului deputatilor, informeaza NewsIn.

Senatorul PDL Iulian Urban, unul dintre initiatori, a explicat faptul ca majorarea amenzilor va responsabiliza societatile de distributie. "Discutam cu domnul Lificiu (presedintele ANRE, n.r.) si domnia sa imi spunea cat de bine si de frumos este de exemplu in Germania, unde amenzile care se aplica acestor distribuitori de energie electrica si gaze ii fac pe acestia sa trateze consumatorul final, fie ca este agent economic sau consumator casnic cu o deosebita responsabilitate. In afara de asta, stiu ca au aparut concluziile preliminare ale comisiei de ancheta care ne arata faptul ca suntem obiectul unui adevarat jaf din partea acestor multinationale care au privatizat cele doua sectoare, a distributiei de energie electrica si gaz natural", a explicat Urban.

De asemenea, senatorul PDL a pledat pentru ridicarea amenzilor, motivand ca "nu va deranja pe nimeni ca sub imperiul unor amenzi consistente in sfarsit sa fim tratati si noi in Romania de catre acesti investitori cu respectul pe care il meritam".

"Nu e suficient sa vina sa ni se spuna ca trebuie sa acceptam intreruperea energiei pentru ca suntem o tara de hoti si pentru ca furam energie electrica", a mai spus Urban.

Propunerea legislativa a fost sustinuta doar in parte de catre reprezentantul ANRE, respectiv in ceea ce priveste majorarea amenzilor in domeniul distributiei energiei electrice, nu si a gazelor naturale, unde au fost deja aduse modificari la cuantumul amenzilor.

Decizia finala ar urma sa fie luata de Camera Deputatilor, for decizional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenzi energie electrica distribuitori gaze , #Energie electrica