Profitul Enel a crescut cu 13% in 2012

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 16:14
1623 citiri
Profitul Enel a crescut cu 13% in 2012

Profitul operational al companiei Enel Romania a crescut in 2012 cu circa 13% comparativ cu 2011, pana la 231 milioane euro, fata de 205 milioane euro raportate anterior, a anuntat, miercuri, Luca D'Agnese, country manager al Enel Romania.

Premisele pentru evolutia EBITDA au fost scaderea pierderilor in retea, cu 11,26% in 2012 si cu 13,07% in 2011, reducerea costului operational cu 12% in 2012 raportat la anul precedent si cresterea volumelor conectarilor la retea.

"Aceasta crestere a profitului operational vine in special in urma actiunilor pe care le-am intreprins pentru a creste eficienta, pentru ca din punct de vedere al marjelor nu am inregistrat crestere, iar cresterea vanzarilor este asociata cu cresterea preturilor si aceasta a fost transferata in totalitate din cauza preturilor si costurilor mai mari cu energia pe care le-am avut. Dupa cum stiti, la inceputul anului au avut loc o seceta puternica", a explicat Luca D'Agnese, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, veniturile Enel Romania in 2012 au totalizat 1,032 miliarde de euro in crestere cu 6,5% raportat la anul precedent cand acestea s-au situat la 969 milioane euro.

Investitii de este 100 milioane de euro pentru peste peste 1.000 de km de linii

Seful Enel Romania a precizat ca imbunatatirea rezultatelor a fost posibila in urma masurilor adoptate pentru reducerea pierderilor din retea. In acelasi timp, a fost redus costul operational datorita programului de investitii din tehnologie pe care compania l-a derulat. In acest sens, reprezentantul Enel Romania a mentionat programul de control de la distanta a retelei, care a condus la imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste durata intreruperilor de curent si a oferit posibilitatea reducerii costurilor.

"Am inregistrat o crestere a numarului de cereri de conectare la retea si datorita cresterii sectorului de regenerabile", a subliniat seful Enel Romania.

In plus, au fost efectuate investitii in toate cele trei niveluri de tensiune din reteaua electrica a companiei.

In ceea ce priveste strategia generala, au existat si investitii mai intensive pe partea de inalta tensiune, comparativ cu anii precedenti, care au oferit baza necesara pentru instalarea noilor tehnologii. Apoi, programul de investitii a fost redirectionat catre investitii medii de tensiune si joasa tensiune.

"In 2011, investitiile in partea de inalta tensiune erau destul de ridicate, iar anul trecut au fost directionate semnificativ catre nivelurile mai joase de tensiune. Am investit in statiile noastre de transformare, in partea de inalta tensiune au fost afectate 23 de statii, iar pe partea de medii si joasa tensiune au fost modernizare peste 800 de posturi", a explicat Luca D'Agnese.

In toate cele trei niveluri de tensiune, peste 1.000 de km de linii au fost fie construite fie modernizate.

"Investitiile in toate aceste lucrari s-au ridicat la peste 100 milioane de euro", a incheiat Luca D'Agnese.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rezultate financiare Enel 2012, #profit enel, #cereri conectare Enel, #investitii Enel 2012 , #Energie electrica