Oprescu: Modernizarea retelei RADET costa 1,8 miliarde de euro

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 17:30
1756 citiri
Oprescu: Modernizarea retelei RADET costa 1,8 miliarde de euro

Reteaua de termoficare a orasului Bucuresti a fost infiintata in 1966 si trebuie schimbata, recunoaste primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care spune ca procesul de modernizare presupune un efort financiar de 1,8 miliarde de euro.

"Reteaua functioneaza din anii 1966 si a fost, la vremea respectiva, adaptata marilor industrii. Apa calda, in loc sa mearga de la CET, ocolea la Sud", a spus Oprescu, in dupa sedinta de Guvern de miercuri.

Datoriile RADET, sterse prin fuziune

Cu acelasi prilej, primarul a amintit de comasarea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), astfel incat activitatile de productie si distribuitie sa fie integrate.

Fuziunea ajuta la stingerea datoriilor celui mai mare furnizor de apa calda si incalzire in sistem centralizat, catre Elcen, companie controlata de Termoelectrica.

Neplata la termen a facturilor emise de ELCEN catre RADET a dus la strangerea unor datorii, dar si a unor majorari de intarziere care, in 30 octombrie, erau in valoare 2,24 miliarde lei, din care 1,44 miliarde lei reprezentau datoria principala, iar restul reprezentau penalizari de intarziere.

#factura Elcent, #factura Radet, #Sorin Oprescu Radet, #pret energie Radet , #Energie electrica