Nicolescu: Complexul Energetic Hunedoara are o luna sa prezinte o strategie realista de viabilizare a societatii

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 16:49
3020 citiri
Nicolescu: Complexul Energetic Hunedoara are o luna sa prezinte o strategie realista de viabilizare a societatii
Foto: Mesagerul Hunedorean

Solutiile la problemele mineritului si productiei de energie electrica in Valea Jiului sunt in primul responsabilitatea conducerii executive a Complexului Energetic Hunedoara, care are la dispozitie o singura luna pentru prezentarea unei strategii realiste de viabilizare a societatii, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

'As vrea sa fie clar pentru toata lumea ca solutiile la problemele mineritului si productiei de energie electrica in Valea Jiului nu pot veni numai din partea Guvernului sau a Comisiei Europene. Ele sunt in primul rand responsabilitatea conducerii executive a societatii, careia ii mai acord o singura luna pentru prezentarea unei strategii realiste de viabilizare a complexului', a spus Razvan Nicolescu, dupa o intalnire cu oficiali europeni din domeniul energetic.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, ministrul delegat pentru Energie a discutat marti, la Bruxelles, cu reprezentantii Comisiei Europene (DG Competition) despre situatia sectorului minier din Valea Jiului si despre problemele cu care se confrunta Complexul Energetic Hunedoara (CEH). La aceasta intalnire, au participat si reprezentanti ai Consiliului Concurentei, sindicatelor, ai conducerii executive a CEH si ai Societatii Nationale Inchideri Mine Valea Jiului.

'Mi-am tinut promisiunea facuta minerilor de a fi astazi alaturi de reprezentantii lor, la discutiile de la Bruxelles. I-am informat pe oficialii Comisiei Europene ca unitatile de productie din Valea Jiului joaca un rol critic in asigurarea securitatii aprovizionarii cu energie electrica a Romaniei, iar acest rol va fi chiar mai important in perioada care urmeaza. Este nevoie de modernizare, inclusiv de cresterea productivitatii minelor', a subliniat ministrul delegat pentru Energie.

Departamentul pentru Energie a publicat pe site-ul propriu un anunt prin care invita potentialii investitori interesati de privatizarea CEH sa trimita scrisori de intentie pana la data de 5 decembrie 2014, ora 14,00.

CEH are la ora actuala circa 6.500 de salariati, care activeaza in cadrul a patru mine din Valea Jiului (Lonea, Livezeni, Lupeni, Vulcan) si a doua termocentrale care acopera circa 7% din electricitatea consumata in Romania in anul 2013.

#Complexul Energetic Hunedoara, #strategie complex energetic , #Energie electrica