Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mittal Steel Hunedoara a investit 2,5 milioane dolari pentru modernizare

Mittal Steel Hunedoara a investit 2,5 milioane dolari pentru modernizare
Mittal Steel Hunedoara a investit 2,5 milioane de dolari in perioada 2005 - 2006 in achizitionarea de utilaje si modernizarea unei sectii de productie, informeaza un comunicat al companiei.Programul de investitii tehnologice pentru 2006 include o noua masina de taiere cu flacara la turnare continua, care va permite marirea vitezei de turnare si va reduce consumul de energie electrica, oxigen lichid si gaze naturale, mentioneaza comunicatul companiei.
Anul trecut, Mittal Steel Hunedoara a modernizat sectia de turnare continua pentru a produce profile rotunde de 270 mm, acesta fiind un produs cu o valoare adaugata de 59 dolari/tona. Programul de investitii va continua si anul viitor prin finalizarea instalatiei de tratare a otelului, care va permite eliminarea blocajelor in fluxul de productie de la otel lichid la turnarea continua. Investitia in noua instalatie va conduce la reducerea consumului de electricitate si implicit a costurilor de productie a otelului. De asemenea, va reduce costurile de intretinere si va imbunatati performantele cuptorului electric si ale otelariei. Totodata, prin punerea in functiune a noii instalatii, compania isi indeplineste si obligatiile de mediu.

Mittal Steel Hunedoara va aloca fonduri si pentru cresterea utilizarii energiei chimice produse prin injectie de oxigen, gaz si carbon, precum si pentru modernizarea serviciului de preluare si procesare zgura calda in otelarie. In plus, compania va moderniza sistemul de management al apelor uzate in otelarie si laminoare. In Romania, Mittal Steel detine combinatele Mittal Steel Hunedoara, Mittal Steel Roman, Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Galati.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1136 ori