Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul 1 de la Portile de Fier II va functiona din nou in iulie

Grupul 1 de la Portile de Fier II va functiona din nou in iulie

Grupul 1 de la centrala Portile de Fier II, ce a fost scos din exploatare in luna iunie pentru lucrari de mentenanta, urmeaza sa fie pus in functiune in iulie 2009, iar Grupul 8, oprit in martie 2009, urmeaza sa fie repornit in martie 2010, in urma unor lucrari de modernizare, precizeaza NewsIn.

Valoarea lucrarilor de mentenanta la grupul 1 este estimata la 523.280 lei, potrivit datelor transmise de Hidroelectrica, la solicitarea Agentiei NewsIn.

In prezent, grupurile 1 si 8 sunt singurele oprite din cadrul centralei de la Portile de Fier II.

De asemenea, grupul 7, retras din exploatare in 14 februarie 2008, a fost repus in functiune in martie 2009. In urma lucrarilor de modernizare, puterea instalata a acestui agregat a crescut cu 4,4MW, potrivit datelor Hidroelectrica.

In ceea ce priveste costul lucrarilor necesare pentru repunerea in functiune a grupurilor 7 si 8, reprezentantii companiei spun ca acesta "este in conformitate cu prevederile contractului".

Totodata, la centrala de la Portile de Fier I, grupul 5 va fi repornit in decembrie, dupa ce a fost oprit in ianuarie 2008 din cauza ca o piesa din rotorul turbinei trebuie inlocuita, fapt ce implica demontarea completa a grupului.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania.

Compania a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste ca sursa regenerabila de energie apa. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, si are peste 5.000 angajati.

Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

Hidroelectrica a incheiat primul trimestru din acest an cu o productie de 3,891 TWh, in scadere cu 11% fata de T1 2008, cand productia realizata a fost de 4,371 TWh.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1263 ori
Citeste mai multe desprefier functiune grup portile