Firmele subordonate MEC vor primi banii dupa performante

Luni, 08 Mai 2006, ora 13:51
1003 citiri

Conducerile firmelor din subordinea Ministerul Economiei si Comertului (MEC) vor semna contracte de performanta in baza carora vor asigura managementul unitatilor respective.De aceste contracte si indeplinirea targeturilor stabilite depind salariile si primele acordate angajatilor acestora, spun oficialii MEC.

Forma contractului de performanta a fost definitivata si urmeaza sa fie stabiliti indicatorii specifici fiecarei companii, societati sau regii din portofoliul MEC. Acestia sunt determinati de datele economico-financiare raportate de societati la incheierea anului fiscal 2005.

Contractele vor cuprinde indicatori corelati cu strategiile de dezvoltare ale companiei, societatii sau regiei respective. Valabilitatea contractelor este de un an, iar semnatarul se obliga, printre altele: sa indeplineasca criteriile de performanta prevazute in anexele contractului de performanta; sa raporteze lunar, catre MEC, situatia economico-financiara a societatii pe care o conduce, precum si situatia privind realizarea programelor de investitii si achizitii; sa transmita o analiza a eventualelor cauze care au condus la nerealizarea programelor de reducere a datoriilor restante ale societatilor.

De asemenea, valoarea primelor anuale incasate de conducatorul societatilor din portofoliul MEC a fost redusa de la 12 la 6 salarii de baza lunare. Daca obiectivele au fost atinse partial, MEC poate diminua salariul conducatorului societatii cu pana la 30% din salariul de baza, proportional cu gradul de neindeplinire a indicatorilor.

Ultimele rapoarte ale Corpului de Control al Ministrului au indicat abateri de la reglementarile privind furnizarea si distributia energiei electrice, cu efecte negative asupra eficientei activitatii economice a producatorilor de energie electrica.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei