Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei analizeaza piata energiei electrice

Consiliul Concurentei analizeaza piata energiei electrice

Consiliul Concurentei a declansat din proprie initiativa o investigatie pentru a analiza piata de energie electrica, pentru obtinerea de informatii privind modul de functionare a acesteia si identificarea masurilor potrivite pentru a rezolva posibile problemele de concurenta din domeniu, relateaza NewsIn.

"Avand in vedere importanta deosebita a pietei energiei electrice pentru consumatorii romani si pentru economia nationala, demersul nostru are ca obiective principale analizarea aprofundata a modului in care functioneaza mecanismele concurentiale in acest sector, identificarea si corectarea eventualelor disfunctionalitati de natura anticoncurentiala, precum si stimularea transparentei pe aceasta piata prin informarea opiniei publice in legatura cu concluziile raportului de investigatie" a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

In calitate de autoritate administrativa autonoma, Consiliul Concurentei nu are doar un rol corectiv, ci si unul preventiv, prin monitorizarea pietelor, respectiv supravegherea comportamentului actorilor pe aceste piete si a metodelor folosite de acestia, avand ca scop final protectia intereselor consumatorilor. "Investigatiile utile pentru cunoasterea pietei reprezinta radiografii complexe ale sectoarelor analizate.


Aceste instrumente sunt esentiale in activitatea oricarei autoritati de concurenta, scopul acestor studii sectoriale fiind obtinerea de informatii privind modul de functionare a unei anumite piete precum si identificarea masurilor potrivite pentru a rezolva problemele de concurenta din domeniul analizat", se arata in comunicatul Autoritatii de concurenta. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1640 ori
Citeste mai multe desprepiata energie CC