Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cisco extinde portofoliul de switch-uri Catalyst

Cisco extinde portofoliul de switch-uri Catalyst

Cisco a anuntat astazi, intr-un comunicat de presa, ofertele pentru noul switch Cisco Catalyst, care asigura ca aceste servicii noi se furnizeaza la un anumit nivel de disponibilitate, de calitate a serviciilor (QoS) si de securitate, coexistand cu aplicatiile vitale din retelele de campus.

Fiind o componenta integrata in nivelul infrastructural conectat al arhitecturii Cisco SONA (Service Oriented Network Architecture), solutia Cisco Campus Network permite implementarea de aplicatii si de comunicatii comerciale in timp real. Printre elementele noi ale solutiei Cisco Campus Network se numara:Switch-urile Cisco Catalyst 3750-E si 3560-E,Switch-urile compacte Cisco Catalyst 3560 si Catalyst 2960,Sursa de alimentare de CA imbunatatita de 8700 W pentru seria Cisco Catalyst 6500,Cisco Catalyst 4500 Series Full Image In-Service Software Upgrade (ISSU),Cisco Redundant Power System (RPS) 2300,Cisco X2 LRM 10 Gigabit Ethernet

Optimizate pentru instalari de tipul 10 Gigabit Ethernet, switch-urile Cisco Catalyst 3750-E si 3560-E ajuta la structurarea de dulapuri de cablare fiabile, facilitand, atunci cand cerintele comerciale o impun a€" prin utilizarea modulului Cisco TwinGig Converter a€" upgrade-uri de la doua legaturi ascendente (uplinks) Gigabit Ethernet la o singura legatura ascendenta (uplink) 10 Gigabit Ethernet.

"Switch-ul Cisco Catalyst 3750-E are un set de caracteristici care satisfac cerintele noastre privind o retea de tipul "generatia urmatoare". Am planificat adaugarea la switch-urile existente a unui switch Cisco Catalyst 3750-E cu 48 de porturi pentru a spori performantele conexiunilor Gigabit Ethernet. Ne sunt necesare conexiuni 10 Gigabit Ethernet pentru telecomunicatii performante si instalari de centre de date, asteptandu-ne chiar la upgrade-uri suplimentare pe masura ce se extind instalarile de aplicatii video la nivelul intregului campus. Switch-ul Cisco Catalyst 3750-E ne permite acum sa efectuam instalari cu legaturi ascendente (uplinks) de 1 Gigabit, cu posibilitatea de a efectua cu usurinta upgrade-uri ulterioare la legaturi ascendente (uplinks) de 10 Gigabit Ethernet.", a declarat Kevin Miller, Senior Manager of Network Services, Universitatea Duke.

Switch-urile Cisco Catalyst 3750-E si Catalyst 3560-E ofera o densitate PoE de referinta in industria de profil, asigurand o putere conforma standardului IEEE 802.3af Class 3 (15,4 W) pentru fiecare port dintr-o structura cu factor de forma de tipul unitate cu un singur sertar. Unul dintre elementele noi ale switch-urilor Cisco Catalyst 6500 este sursa de alimentare de CA imbunatatita de 8700 W, care asigura o densitate PoE de referinta in industria de profil intr-un factor de forma modular, asigurand pentru fiecare port o putere conforma standardului IEEE 802.3af Class 3 (15,4 W).

Switch-urile compacte Cisco Catalyst 3560 accepta inteligenta cu PoE pentru servicii convergente de comunicatii de voce, video si de date; fiecare switch va fi instalat in dulapuri de coridor de dimensiuni mici si va deservi doua cabine, permitand astfel reducerea cantitatii de cabluri de conectare.

"Noua gama de switch-uri compacte de la Cisco constituie baza ideala pentru solutia noastra mobila de "info-divertisment" pe care o oferim clientilor nostri imbarcati pe vasele de croaziera. Avand la dispozitie un sistem de divertisment cu facilitati speciale de programare a evenimentelor, vilegiaturistii vor dispune de mai multe posibilitati de a-si particulariza activitatile de vacanta si, de asemenea, de a beneficia de acces la Internet si de telefonie IP pentru a fi "conectati" oricand doresc acest lucru." (Dr. Jorg Liebe, Director, Voice Integration Products, Lufthansa Systems - furnizor de solutii pentru Aida Cruises)

Cisco ofera capabilitati de Full image In-Service Software Upgrade (ISSU) pe switch-urile Cisco Catalyst 4507R si Cisco Catalyst 4510R cu motoare de supervizare redundante. Full image ISSU permite clientilor sa faca upgrade la intreaga imagine a software-ului Cisco IOS fara a necesita intreruperi operationale ale switch-urilor sau ale retelelor.

Pentru a contribui la sporirea eficientei operationale, pe switch-urile Cisco Catalyst 3750-E si Cisco Catalyst 3560-E (precum si pe cele care vor urma) se vor preinstala imagini ale software-ului Cisco IOS care vor permite clientilor sa activeze seturi specifice de caracteristici fara necesitatea incarcarii unor imagini noi ale software-ului Cisco IOS. Acest nou tip de abordare a instalarii si administrarii software-ului si a serviciilor va ajuta clientii sa imbunatateasca administrarea imaginii si sa faciliteze verificarile de conformare la licente si auditurile.

Cisco RPS 2300 furnizeaza continuu energie electrica de siguranta pentru unul sau doua din maximum sase dispozitive atasate - inclusiv pentru switch-uri cu configuratie fixa din seria Cisco Catalyst si routere Cisco cu servicii integrate.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1118 ori