Chiritoiu: Vrem sa finalizam in 2011 ancheta pe piata combustibililor

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 12:47
1049 citiri
Chiritoiu: Vrem sa finalizam in 2011 ancheta pe piata combustibililor

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat, marti, ca aceasta institutie intentioneaza sa finalizeze in 2011 investigatii care au durat mai mult de trei ani, cum sunt cele din sistemul bancar si cele de pe piata combustibililor, anunta NewsIn.

"Ne propunem in 2011 sa terminam investigatiile care au mai mult de trei ani, cum sunt cele din sistemul bancar si piata combustibililor. In curand vom anunta rezultatele anchetelor si pe piata farmaceutica", a precizat Chiritoiu.

Potrivit acestuia, Consiliul Concurentei isi va concentra activitatea in principal pe finalizarea investigatiilor din domeniile farmaceutic, al combustibililor, retail si bancar.

"Ca prioritati, anul acesta avem si intensifiarea colaborarii cu autoritatile de reglementare, in special ANRE, pentru transpunerea directivelor europene din pachetul III de energie, privind liberalizarea completa a pietei energiei (gaze si energie electrica).

Avem in 2011 un prim caz de clementa la o firma de taxiuri, acestia au prezentat Consiliului Concurentei dovezi de incalcare a legii si sper sa urmeze si altele", a mai spus Chiritoiu.

#chiritoiu, #investigatie consiliul concurentei, #piata combustibililor , #Energie electrica