Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile industriale au crescut in iunie cu 11,4%

Afacerile industriale au crescut in iunie cu 11,4%
Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 11,4% in iunie, anul acesta, fata de aceeasi luna din 2007. Majorarea s-a realizat pe fondul avansului puternic inregistrat in sectorul energetic si in industria prelucratoare, care au compensat declinul din industria extractiva, potrivit datelor publicate de Statistica. Cifra de afaceri din industrie a fost sustinuta de afacerile din industria energiei electrice si termice, gaze si apa, care au sporit cu 36,3%, si de cele din industria prelucratoare - cu 9,6%.


Industria extractiva a scazut, in schimb, cu 4,2%, arata datele Institutului National de Statistica (INS).Pe marile grupe industriale, cele mai importante cresteri ale cifrei de afaceri au fost inregistrate in industria bunurilor de capital, de 25,7%, cea energetica, de 19%, precum si industria bunurilor de folosinta indelungata, de 11,9%Fata de luna precedenta, cifra de afaceri din industrie a sporit cu 2,7% in iunie, sustinuta de cresterile din sectorul utilitatilor, de 4%, si din industria prelucratoare, de 2,7%, care au compensat scaderea de 0,1% inregistrata de industria extractiva.Pe marile grupe industriale, cifra de afaceri a inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+12,9%) si cea a bunurilor de uz curent (+7%).Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in industria bunurilor intermediare, de 3,7%, si in cea a bunurilor de folosinta indelungata, de 0,8%.In primele sase luni ale acestui an, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,3%, comparativ cu primul semestru din anul trecut.In primul semestru, pe marile grupe industriale, sporirea cifrei de afaceri din primele sase luni a fost sustinuta de cresterile din industria bunurilor de capital (+16,8%), industria energetica (+16,6%) si cea a bunurilor intermediare (+4,8%), care au compensat diminuarea cu 4,4% a celei din industria bunurilor de uz curent.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1189 ori