Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aberatie. Cand furnizorul nu plateste, cetateanul ramane fara curent

Aberatie. Cand furnizorul nu plateste, cetateanul ramane fara curent


Viitorul regulament de furnizare a energiei electrice il poate lasa fara curent pe consumator, chiar si bun platnic, daca furnizorul sau ramane dator fata de distribuitori sau producatori. Pentru a evita o astfel de situatie, consumatorul poate doar sa apeleze la alti furnizori.

Romanii risca sa fie deconectati de la retelele electrice daca furnizorul lor de energie are datorii catre transportator, distribuitor sau alti operatori, inclusiv restante pe piata angro.

Informatia apare in proiectul de Regulament de furnizare a energiei electrice la clientii finali, postat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pe pagina sa de internet. Dupa perioada de dezbateri publice, acest document va deveni litera de lege si ar trebui implementat intocmai.

Potrivit articolului 19 din proiect, clientul final ia nota de faptul ca risca sa fie deconectat "daca primeste un preaviz de deconectare deoarece furnizorul lui nu si-a respectat datoriile de plata pe piata angro.

Pentru a evita aceasta situatie, in termenul de preaviz clientul final poate rezilia contractul de furnizare cu furnizorul respectiv si poate schimba furnizorul inclusiv prin trecerea la furnizorul de ultima instanta". Preavizul este de cel putin 15 zile si vor fi deconectati inclusiv cei fara datorii la furnizor, conform articolului 69.

Citeste mai multe despre Aberatie. Cand furnizorul nu plateste, cetateanul ramane fara curent pe Adevarul.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1660 ori