Un parc eolian din Tulcea ar putea fi achizitionat de un joint venture

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 10:40
3477 citiri
Un parc eolian din Tulcea ar putea fi achizitionat de un joint venture

Un joint venture format din firmele ERG SpA si Lukoil (Lukerg Renew GmbH) intentioneaza sa cumpere un parc eolian in Romania. In acest sens, cele doua companii ar putea contracta un credit de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Parcul eolian are o capacitate de 84 de Megawati si se afla in judetul Tulcea, in localitatile Dorobantu, Topolog si Casimcea.

Lukerg Renew este in mijlocul procesului de achizitie a parcului eolian si se asteapta semnarea unui acord in luna octombrie. Oficialii BERD analizeaza posibilitatea acordarii acestui credit, iar in prezent poarta discutii cu reprezentantii Lukerg Renew GmbH.

Louis Borgo, senior banker in cadrul BERD, a precizat ca nu poate oferi alte detalii avand in vedere acordurile de confidentialitate.

"Credem in regimul energiilor regenerabile din Romania si derulam mai multe proiecte in aceasta tara, proiecte care se afla in diferite etape ale procesului de aprobare", a spus Louis Borgo.

Romania atrage investitori interesati de energia eoliana datorita stimulentele guvernamentale si a amplasarii in apropiere de Marea Neagra, unde viteza media a vantului atinge 25,2 kilometri pe ora.

Investitii in energia eoliana din Romania

Productia de energie hidroelectrica si eoliana va creste in urmatorii opt ani, pentru a ajunge, in 2020, la 1,815 milioane tep, de la 1,48 milioane tep, la cat este estimata pentru 2012, conform Prognozei echilibrului energetic 2012-2020

In Romania sunt functionale parcuri eoliene cu o putere cumulata de peste 1.000 MW, iar pentru sfarsitul acestui an este estimata dublarea capacitatii. Astfel, Enel Green Power ar urma sa detina aproape un sfert din centralele eoliene instalate in Romania.

In luna iunie a acestui an, grupul italian Enel Green Power a anuntat ca vrea sa-si dubleze capacitatile de energie eoliana din Romania pana la 500 Megawati in urmatorii patru ani, iar luna aceasta firma austriaca Verbund a anuntat ca va cheltui 340 milioane de euro pentru proiecte eoliene in Romania pana in 2016.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a grupului italian de utilitati Enel, va construi in acest an noi pacuri eoliene in Romania, cu o putere cumulata de 180 MW.

Enel Green Power a investit anul trecut in Romania 330 milioane de euro in constructia de parcuri eoliene.

Enel detine deja in Romania unitati eoliene de 269 MW. Compania are parcuri eoliene in localitatile Valea Nucarilor, Casimcea si Corugea, toate in judetul Tulcea, si in satele Sfanta Elena si Coronini (ambele in judetul Caras-Severin).

GDF SUEZ Energy Romania intentioneaza sa dezvolte pana la sfarsitul anului un parc eolian la Gemenele, in judetul Braila, investitie de aproximativ 80 milioane de euro.

Primul parc eolian al GDF SUEZ in Romania va avea o capacitate instalata de 48 MW

Investitie de 80 mil. de euro intr-un parc eolian, in Braila

Parcul eolian de 600 MW dezvoltat de CEZ in zona Fantanele-Cogealac, din Dobrogea, va fi functional la capacitate maxima pana la sfarsitul anului, a anuntat grupul ceh, care mai vizeaza un proiect pe segmentul energiei regenerabile de 3.000 MW, derulat in Romania, Polonia si Germania.

Parcul eolian din zona Fantanele-Cogealac va avea o putere instalata de 600 MW.

CEZ va finaliza in acest an parcul eolian Fantanele-Cogealac

O firma din judetul Ilfov va dezvolta un parc eolian la Tulucesti, judetul Galati. Centrala electrica eoliana va include 41 de turbine si va avea o putere totala instalata de 143,5 MW.

O firma romaneasca investeste in construirea unui parc eolian din Galati

#investitii energie eoliana, #achizitie parc eolian, #BERD credit parc eolian, #parcuri eoliene Romania, #investitii parcuri eoliene Romania , #Energie alternativa