Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Producatorul de panouri solare Tinmar isi construieste propriul parc fotovoltaic

Producatorul de panouri solare Tinmar isi construieste propriul parc fotovoltaic


Pe piata productiei de energie in panouri fotovoltaice a intrat un nou jucator. Tinmar, una dintre cele mai mari companii de comert cu energie din Romania, controlata de omul de afaceri Augustin Oancea, vizeaza o capacitate instalata de 50 MW.

"Dezvoltam parcuri solare pentru necesarul propriu de certificate verzi. Avem un target de 50 MW in solare, deocamdata finalizam primul proiect de 3 MW, in judetul Gorj", a declarat Oancea, proprietarul si directorul general al Tinmar, prezent la un seminar pe tema energiei regenerabile, conform Mediafax.

Companiile care produc energie din surse regenerabile primesc, ca ajutor de la stat, certificate verzi. Pentru constructia celor 50 MW in panouri solare, costurile se ridica la 65 milioane euro, avand in vedere necesarul de circa 1,5 milioane euro pentru instalarea unui MW in panouri fotovoltaice.

Cel mai mare parc fotovoltaic din Romania incepe productia in 2013

Oancea a adaugat ca Tinmar se afla in negocieri cu banci pentru finantarea investitiilor companiei.

"Inca nu avem nimic garantat, dar avem intentii pozitive (din partea bancilor - n.r.)", a precizat Oancea.

Siemens, impotriva curentului: Vrea sa iasa de pe piata energiei solare

Potrivit reprezentantilor Tinmar, doua proiecte de productie a energiei prin panouri solare urmeaza sa fie construite in localitatea Tirgu Carbunesti, fiecare avand o putere instalata de 10 MW. Un alt proiect, de 8 MW, urmeaza sa fie instalat in localitatea Simnicu de Sus.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2924 ori