Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 57.000 certificate verzi tranzactionate in prima sesiune din noiembrie, pe OPCOM

Peste 57.000 certificate verzi tranzactionate in prima sesiune din noiembrie, pe OPCOM


Numarul certificatelor verzi tranzactionate in prima sesiune din noiembrie 2012 pe Piata Centralizata a Certificatelor Verzi s-a ridicat la 57.850 unitati, conform datelor publicate de operatorul pietei de energie OPCOM.

In prima sesiune din noiembrie, au fost lansate 12 oferte de cumparare si 25 de vanzare. Pretul de inchidere a fost de 243,55 lei/certificat.

De la inceputul anului, pe PCCV au fost tranzactionate 781.003 certificate verzi. Certificatul Verde este un document care atesta o cantitate de 1 MWh de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie.

Sursele regenerabile eligibile sa participe in sistemul de tranzactionare a Certificatelor Verzi sunt energie hidro utilizata in centrale cu o putere instalata de cel mult 10 MW, energie eoliana, energie solara, energie geotermala si gazele combustibile asociate, biomasa, biogaz, gaz de fermentare a deseurilor si gaz de fermentare a namolurilor din instalatiile de epurare a apelor uzate.

Cota anuala obligatorie pentru 2012 este de 8,3% din energia electrica furnizata de fiecare furnizor consumatorilor finali.

Nivelul tintelor nationale privind ponderea de energie electrica in consumul final de energie electrica in perspectiva anilor 2015 si 2020 este de 35% si, respectiv, 38%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2017 ori