Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O firma romaneasca investeste in construirea unui parc eolian din Galati

O firma romaneasca investeste in construirea unui parc eolian din Galati


O firma din judetul Ilfov va dezvolta un parc eolian la Tulucesti, judetul Galati. Centrala electrica eoliana va include 41 de turbine si va avea o putere totala instalata de 143,5 MW.

Obiectivul va fi situat pe o suprafata de cateva zeci de hectare.

Proiectul a primit acordul de mediu, dupa 20 de luni de la inregistrarea solicitarii la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) Galati.

Parcul eolian va produce peste 250.000 MWh pe an. Intreaga cantitate de energie va fi descarcata in sistemul energetic national prin intermediul unei statii de transformare de 110 kV.

CEE Tulucesti va fi una dintre cele mai mari centrale electrice eoliene proiectate in judetul Galati, avand o suprafata de peste 70 hectare, cu tot cu drumuri de acces.

Suprafata totala construita va fi de 28 hectare si va include fundatiile celor 41 de turbine, drumurile de acces si de exploatare, parcarile si statia de transformare.

La inceputul acestei luni a fost inaugurat la Buzias, judetul Timis, primul mare parc fotovoltaic din vestul tarii, in urma unei investitii de doua milioane de euro. Investitia a fost implementata de firma de constructii Constructim din Timisoara, avand o capacitate de 1 MWh.

Parc fotovoltaic de doua milioane de euro, inaugurat in Timis

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2338 ori