Investitie intr-o instalatie fotovoltaica de 1,5 MW in Vrancea

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 10:02
3495 citiri
Investitie intr-o instalatie fotovoltaica de 1,5 MW in Vrancea

O instalatie fotovoltaica de 1,5 MW va fi inaugurata, miercuri, in Pufesti, judetul Vrancea, de catre Eurowind Energy A/S si Martifer Solar Romania.

Instalatia a fost finalizata la inceputul lunii iulie si a fost conectata la reteaua nationala la inceputul lunii august 2012. Proiectul a fost dezvoltat pentru Eurowind Energy A/S de catre filiala sa, Alpha Wind Renewables Romania SRL, cu sprijinul tehnic al Martifer Solar.

Martifer Solar este parte a grupului Martifer, un grup multinational industrial, cu peste 3.000 de angajati, axat pe constructii metalice si energie solara. Pana in prezent, Martifer Solar a participat la instalarea a peste 200 MW de energie solara fotovoltaica la nivel mondial. In 2011, veniturile din activitatile de baza ale grupului au atins 550 milioane euro.

Eurowind Energy A/S dezvolta investitii in domeniul energiei solare si eoliene in Europa, principalele sale piete fiind Danemarca, Germania, Romania si Polonia.

Pietele romana si poloneza sunt gestionate prin intermediul a doua filiale - Alpha Wind Polska si Alpha Wind Renewables Romania SRL. In parteneriat cu investitori straini, Eurowind Energy A/S investeste aproximativ 100 milioane de euro in fiecare an.

Martifer si Eurowind Energy A/S anunta continuarea investitiilor in Romania

Martifer Solar Romania are in vedere inceperea pe piata romaneasca a altor proiecte de acest tip, in perioada urmatoare.

"Aceasta este prima dintre instalatiile fotovoltaice pe care intentionam sa le construim in Romania. In acest moment, piata romaneasca devine una dintre cele mai active din sectorul instalatiilor fotovoltaice din Europa si speram ca prezenta noastra consolidata in Romania ne va asigura o pozitie fruntasa in calitate de contractor EPC", a declarat, intr-un comunicat, Pedro Pereira, director Martifer Solar pentru Europa si administrator executiv al biroului din Romania.

Reprezentantii Martifer Solar Romania si Eurowind Energy A/S au declarat ca ar putea lansa unele proiecte si anul acesta.

Sectorul productiei de electricitate in panouri solare este la inceput in Romania.

Printre companiile care au anuntat planuri de astfel de investitii se numara Green Energy Specialists din Bistrita, Electrawinds (Belgia), Monsoon Group, Renovatio Trading (din grupul cipriot Renovatio), Enev Avrig sau Darcom Group.

Alte proiecte de utilizare a energiei alternative in Romania

O firma din judetul Ilfov va dezvolta un parc eolian la Tulucesti, judetul Galati. Centrala electrica eoliana va include 41 de turbine si va avea o putere totala instalata de 143,5 MW.

O firma romaneasca investeste in construirea unui parc eolian din Galati

Primul mare parc fotovoltaic din vestul tarii a fost inaugurat, pe data de 10 august, la Buzias, judetul Timis, in urma unei investitii de doua milioane de euro. Investitia a fost implementata de firma de constructii Constructim din Timisoara, avand o capacitate de 1 MWh.

Parc fotovoltaic de doua milioane de euro, inaugurat in Timis

Grupul CEZ construieste un parc eolian de 600 MW in zona Fantanele-Cogealac din Dobrogea, care va fi functional la capacitate maxima pana la sfarsitul anului.

Grupul CEZ mai are in plan o investitie pentru dezvoltarea a 3.000 MW din surse regenerabile, care va fi derulata in trei tari, respectiv Romania, Polonia si Germania.

Cota de piata a energiei eoliene in primele patru luni ale acestui an a fost de 2,5%, CEZ generand 1,2%. Grupul a produs in intervalul ianuarie - aprilie 303 GW/h si a primit aproximativ 600.000 de certificate verzi.

CEZ va finaliza in acest an parcul eolian Fantanele-Cogealac

GDF SUEZ Energy Romania intentioneaza sa dezvolte pana la sfarsitul anului un parc eolian la Gemenele, in judetul Braila, investitie de aproximativ 80 milioane de euro. Proiectul a fost achizitionat de compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar.

Investitie de 80 mil. de euro intr-un parc eolian, in Braila

Sapte microhidrocentrale vor fi construite pe cursul raului Somes, in urma unui parteneriat public-privat, a anuntat Consiliul Judetean Cluj. Una dintre ele va fi pe teritoriul judetului Cluj, in comuna Vad. Relizarea celor sapte microhidrocentrale implica o investitie de 220 milioane de euro.

Investitie de 220 de milioane de euro, in sapte microhidrocentrale

In iulie, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat ca ar putea acorda un imprumut de 58,2 milioane de euro pentru finalizarea si operarea a doua parcuri eoliene in Moldova si Dobrogea, la Vutcani si Sarichioi.

Proiectele sunt controlate si dezvoltate de compania portugheza EDP Renovaveis, prin intermediul EDPR Romania, si au un cost total de 83 de milioane de euro.

Doua noi parcuri eoliene s-ar putea construi in Romania, cu finantare BERD

#instalatie fotovoltaica, #energie alternativa Romania, #proiecte energie alternativa, #parcuri eoliene Romania, #proiecte energie alternativa Romania , #Energie alternativa