Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Energie obtinuta din reciclarea deseurilor de bere

Energie obtinuta din reciclarea deseurilor de bere


Uneori energia secundara apare de unde nu te astepti. Asa se petrec lucrurile la Alaska Beer Company, unde s-a constatat ca deseurile rezultate din fabricarea berii au un insemnat continut energetic, nevalorificat pana in prezent decat partial, ca hrana pentru unele pasari si animale.

Deseurile rezulta insa in cantitate mare, dupa prelucrarea hameiului si a altor ingrediente. Necesarul pentru sectorul zootehnic este mult sub disponibilul fabricilor, care stocheaza aceste materiale, sub forma de halde.

Este de mentionat ca, in intreg sud-estul Alaskai, exista numai 37 de ferme zootehnice, capabile sa preia o mica parte din aceste deseuri, noteaza portalul Mixstuff.

Volumul celor nefolosite a cunoscut insa o inmultire substantiala dupa 1995, urmare cresterii productiei de bere. Faptul nu este specific zonei. Asa cum se stie, consumul de bere a inregistrat o sporire aproape in intreaga lume. Investitorii si-au dezvoltat imediat capacitatile de productie, ceea ce a creat noi excedente de deseuri.

Citeste mai multe despre Energie obtinuta din reciclarea deseurilor de bere pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2021 ori