Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doua noi parcuri eoliene s-ar putea construi in Romania, cu finantare BERD

Doua noi parcuri eoliene s-ar putea construi in Romania, cu finantare BERD


Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui imprumut de 58,2 milioane de euro pentru finalizarea si operarea a doua parcuri eoliene in Moldova si Dobrogea, la Vutcani si Sarichioi.

Conducerea BERD va discuta imprumutul la inceputul lunii octombrie. Proiectele sunt controlate si dezvoltate de compania portugheza EDP Renovaveis, prin intermediul EDPR Romania, si au un cost total de 83 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al BERD.

Parcul de la Vutcani va avea o capacitate de 24 de MW, iar cel de la Sarichioi de 33 MW si urmeaza sa intre in functiune la sfarsitul trimestrului al treilea.

Proiectul va sustine cresterea capacitatii de energie regenerabila din Romania, pentru respectarea cotelor de energie verde prevazute in reglementarile Uniunii Europene.

Romania trebuie sa majoreze ponderea energiei regenerabile in productia totala de electricitate la 20%, pana in 2020, de la un nivel de 3%.

EDPR este al treilea mare producator de energie eoliana la nivel mondial, cu o capacitate instalata de 7,5 GW, in decembrie 2011. Compania mai detine parcurile eoliene Pestera, o capacitate instalata de 90 de MW, si Cernavoda Power, de 138 MW, acesta din urma fiind unul dintre cele mai mari din Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2573 ori