Vicepresedinte Alro: Subventiile pentru energia verde "canibalizeaza" economia

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 17:16
2178 citiri
Vicepresedinte Alro: Subventiile pentru energia verde "canibalizeaza" economia

Subventiile platite de consumatori pentru sprijiniarea productiei de energie regenerabila "canibalizeaza" industria si distorsioneaza piata, intrucat sunt prea mari prin raportare la costul tehnologiilor, a declarat vicepresedintele Alro Slatina (ALR), Marian Nastase.

"Subventia pentru energia regenerabila loveste cu brutalitate in orice consumator de energie intr-un mod fara precedent. (...) Businessul lor (al producatorilor de energie regenerabila - n.r.) distorsioneaza economia pentru ca nu este economie de piata, ci una subventionata. Subventia doar a distorsionat economia, este disproportionata, brutal de mare, canibalizeaza industriile, in conditiile in care costul tehnologiilor a scazut la mai putin de jumatate", a afirmat Nastase.

Vicepresedintele Alro, companie care este cel mai mare consumator de energie din Romania, apreciaza ca schema de sprijin pentru energiile regenerabile trebuie ajustata, iar acest lucru revine autoritatilor.

"Factura la energie a crescut fara o justificare reala, schema de sprijin trebuie ajustata. Din cate am vazut, si autoritatile par ingrijorate de magnitudinea problemei.

Speram la masuri ferme si rapide de aducere a realitatii din teren in reglemementari, care sunt vechi de trei ani. Cum se va face, nu stim, dar este nevoie de o reactie cat mai repede si fara jumatati de masura. Toata lumea vrea locuri de munca, dar de cati angajati este nevoie sa opereze un parc eolian? Incercam sa tinem cat putem costurile sub control. Subventia pentru regenerabile nu este sub controlul nostru", a mai spus Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subventii energie verde, #vicepresedinte Alro subventii energie, #certificate verzi , #Energia verde