Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mai putini bani de la stat pentru energia verde - dar romanul tot plateste mai mult?

Mai putini bani de la stat pentru energia verde - dar romanul tot plateste mai mult?


Reducerea schemei de sprijin pentru proiectele in energie regenerabila ar putea duce la scaderea investitiilor in acest domeniu, iar cetatenii ar urma sa suporte costurile litigiilor cu statul, sustin jucatorii din piata.

Multe proiecte din energia regenerabila s-au realizat cu imprumuturi de la banci, iar unele societati au nevoie de credite pentru a se finanta si extinde.

"Bineinteles ca reducerea schemei de sprijin pentru energia fotovoltaica atrage dupa sine scaderea investitiilor. Pe de alta parte, tocmai declaratiile in contradictoriu si incerte din parte Guvernului cu privire la cadrul legislativ au determinat blocarea sistemului bancar din Romania. Adica, timp de 3 luni de zile, au fost refuzate finantari in acest domeniu", a declarat pentru Ziare.com Claudia Almajanu, director executiv al firmei de panouri fotovoltaice Solana Investment.

Citeste mai multe despre Mai putini bani de la stat pentru energia verde - dar romanul tot plateste mai mult? pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1281 ori