Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE: Europa trebuie sa investeasca 274 de mld de dolari in retele de energie

CE: Europa trebuie sa investeasca 274 de mld de dolari in retele de energie


In cazul in care UE isi doreste sa devina o piata unica a energiei pentru 2012, trebuie sa investeasca aproximativ 274 de miliarde de dolari in dezvoltarea retelelor inteligente (smart grid) de gaze si energie, potrivit spuselor sefului pe Energie al CE, Guenther Oettinger.

Europa trebuie sa investeasca in retele noi de energie electrica si gaze in urmatorii 10-15 ani pentru a oferi tuturor statelor membre UE acces la o piata pan-europeana, spune acesta, potrivit Bloomberg.

"Exista mai multe state memebre care sunt dependente de un singur furnizor pe o conducta unica, atunci cand vine vorba de gaze naturale. Avetii nevoie de linii noi daca doriti sa finalizati piata unica a energiei si sa dezvoltati consumul de energie din surse regenerabile", a mai adaugat Guenther Oettinger.

Potrivit acestuia, Germania, cea mai mare piata de energie a Europei nu are o strategie coerenta pentru a-si extinde reteaua si in alte tari ca Bulgaria sau alte state baltice dependente de gigantul Gazprom al Rusiei.

Europa vrea sa creasca ponderea energiilor regenerabile si eficienta energetica pana in 2020, conform spuselor analistilor internationali.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1432 ori