Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian: Am putea incepe o activitate de explorare a gazelor de sist la nivel national

Vosganian: Am putea incepe o activitate de explorare a gazelor de sist la nivel national


In Romania s-ar putea face o activitate de explorare a gazelor de sist, tocmai pentru a sti in ce stadiu se afla, ca mai tarziu sa se treaca si la exploatare cu ajutorul noilor tehnologii, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

"Orice actiune este eficienta economic numai daca are avizele de mediu. In cazul gazelor de sist ar trebui sa avem cateva elemente sa vedem daca dezbaterea merita facuta. Am putea sa facem o activitate de explorare ca sa stim in Romania cum stam, astfel incat, mai tarziu, sa procedam si la exploatarea cu ajutorul tehnologiilor noi", a spus Vosganian.

Joi, Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, a declarat, ca Romania nu poate promova gazele de sist fara acceptul publicului si fara a informa corect populatia despre avantajele si implicatiile exploatarii unei astfel de resurse, dar si despre tehnologiile de ultima generatie care se folosesc in acest proces.

"Nu putem promova o astfel de resursa fara acceptanta publicului si fara a pregati populatia si a o informa corect despre avantajele, implicatiile, tehnologiile de ultima generatie in aceasta exploatare.

Drept pentru care, Academia Romana a supus dezbaterii publice acest subiect cu toate fetele cunoscute astazi in lume, de la acele accidente, care sunt, astazi, foarte usor de inteles si de vazut pe internet, pana la tehnologia de ultima generatie, care a reusit sa aduca acel element de securitate, de siguranta si a transformat SUA din importator in exportator de gaze naturale", a spus Iancu.

Peste 7.000 de cetateni au protestat, miercuri, la Barlad, impotriva exploatarii gazelor de sist. Marsul a fost organizat de Grupul de Initiativa al Societatii Civile (GISC) Barlad si a adunat reprezentanti ai unor parohii din Barlad si din imprejurimi, activisti de mediu, reprezentanti ai galeriei FC Vaslui, dar si cetateni din judetele Vaslui, Galati, Iasi, care sunt impotriva exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice de catre compania americana Chevron.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1509 ori