Victor Ponta s-a intalnit cu sefii companiilor Exxon Mobil si OMV-Petrom

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 15:21
1811 citiri
Victor Ponta s-a intalnit cu sefii companiilor Exxon Mobil si OMV-Petrom

Premierul Victor Ponta a discutat, marti, la Palatul Victoria, peste o ora, cu conducerile companiilor Exxon Mobil si OMV-Petrom, subiectele de discutie vizand si explorarile de gaze ale celor doua companii in Marea Neagra sau privatizarea Oltchim, au declarat surse oficiale.

Intalnirea cu reprezentantii Exxon Mobil si OMV-Petrom nu a fost anuntata pe agenda publica a premierului Ponta, iar Guvernul nu a dorit sa dea detalii despre discutii.

In 22 februarie, OMV-Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat o descoperire semnificativa la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi.

Zacamantul a fost descoperit in urma forarii putului Domino-1 de catre ExxonMobil, prima operatiune la mare adancime in largul tarmului romanesc, cu o adancile de peste 3.000 de metri. Domino-1 este amplasat in Blocul Neptun, la 170 de kilometri de tarm, in ape cu o adancime de aproximativ 930 de metri.

Ministerul Economiei negociaza totodata cu OMV Petrom, prin OPSPI, o optiune de cumparare de active ale rafinariei Arpechim, exercitabila de catre investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim Ramnicu-Valcea.

Guvernul a prelungit recent cu patru zile, pentru 18 septembrie, data licitatiei pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim.

Data licitatiei de privatizare a Oltchim, modificata din nou

Conform unui anunt al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu urmeaza sa primeasca si el, marti, delegatia companiilor Exxon Mobil si OMV-Petrom.

Exxon are o capitalizare de 406,4 miliarde de dolari, potrivit unei analize efectuata de Bloomberg.

SUA domina topul mondial al companiilor cu cea mai mare capitalizare de piata

#ExxonMobil discutii Ponta, #Victor Ponta intalnire OMV, #Victor Ponta discutii OMV , #Companii energetice