Traian Basescu: Romania sustine proiectele Nabucco si South Stream

Joi, 16 August 2012, ora 10:05
1846 citiri
Traian Basescu: Romania sustine proiectele Nabucco si South Stream

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, intr-un interviu pentru Vocea Rusiei, ca proiectul Nabucco este prioritar pentru Romania.

In acelasi timp, presedintele a precizat ca Romania nu se va opune proiectului "South Stream", sustinand ca tara noatra isi mentine optiunea de a fi un partener al companiei Gazprom.

Intrebat care este pozitia Romaniei in proiectul South Stream, Basescu a raspuns: "Noi sustinem fara rezerve varianta coridorului sudic, care este o varianta sustinuta de Uniunea Europeana si noi suntem parte a Uniunii Europene".

Gazprom ar putea plati pentru constructia sectiunii din Bulgaria a conductei South Stream

"Deci pentru noi proiectul Nabucco este un proiect prioritar. Suntem si parte a acestui proiect, Romania are 16% din proiect. Dar niciodata n-o sa auziti ca ne impotrivim South Stream-ului. Va pot spune ca atunci cand am primit de la autoritatile rusesti solicitarea sa se faca primele prospectiuni in zona economica a Romaniei, raspunsul nostru a fost pozitiv. Dar noi nu putem fi decat parte a politicii energetice europene, atata timp cat Federatia Rusa si acum ne vinde gaze prin intermediari si nu in mod direct.

In conditiile in care avem o conducta a Gazpromului care trece pe teritoriul nostru. Fireste, o deschidere a Federatiei Ruse catre parteneriatul cu noi si noi am oferit Gazpromului posibilitatea sa faca depozite de gaze pe teritoriul Romaniei in foste saline. Si intrebarea a venit destul de acut atunci cand au fost neintelegerile cu Ucraina. Ne mentinem optiunea de a fi un partener al Gazpromului. Cand vreti sa aflati despre Romania, vorbiti direct cu mine, nu luati din presa", a spus Basescu pentru Vocea Rusiei.

MOL, gata sa isi vanda participatia la proiectul Nabucco

Directorul Nabucco: Proiectul va avea un o evolutie pozitiva

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect Nabucco Romania, #proiect South Stream Romania, #proiecte conducte gaze Europa, #Romania participare proiecte conducte gaze , #Companii energetice