Sterling va incepe in septembrie forajul in Perimetru Midia

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 13:53
1263 citiri
Sterling va incepe in septembrie forajul in Perimetru Midia

Compania canadiana de petrol si gaze Sterling Resources a anuntat ca va incepe in septembrie forajul cu sonda de exploatare Ioana din Perimetru Midia, iar in trimestrul patru cu sonda Eugenia, aflata in Perietrul Pelican.

Totodata, compania canadiana s-a declarat multumita de angajamentul Romaniei de a liberaliza sectorul de gaz, asa cum se prevede in scrisoarea de anagajament cu Fondul International Monetar, se precizeaza intr-un comunicat legat de planurile Sterling.

Astfel, scrisoarea arata ca liberalizarea va incepe de la finele acestui an pentru a ajunge la media preturilor europene pana la finele lui 2014. Pentru consumatorii industriali va exista in continuare o diferenta importanta intre pretul european si cel de importuri. Finele lui 2018 este data prevazuta pentru cei casnici.

"Deoarece sectorul industrial reprezinta 70-75% din piata, acest calendar este unul pozitiv pentru dezvoltarile de gaz Ana si Doina, care sunt estimate sa devina operationale in 2015/2016, la fel ca pentru valoarea suprafetelor de exploatare extinse", sustine compania.

#companie petroliera, #Sterling Romania, #Sterling Marea Neagra , #Companii energetice