Proiectul Rosia Montana nu este profitabil pentru Romania - Sondaj

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 17:06
1945 citiri
Proiectul Rosia Montana nu este profitabil pentru Romania - Sondaj

57,4% dintre romani cred ca proiectul Rosia Montana nu este in interesul tarii intrucat resursele Romaniei sunt vandute pe degeaba, releva un sondaj realizat de Public Affairs. 42,6% dintre persoanele intervievate considera ca acest proiect este in interesul Romaniei.

92,8% dintre romani considera ca statul roman, cel care este proprietarul zacamantului de aur, ar trebui sa fie principalul beneficiar al profiturilor proiectului.

86% dintre romani sunt de acord cu ideea organizarii unui referendum privind proiectul de la Rosia Montana, pe tema continuarii sau nu a acestuia.

Desecretizarea contractului dintre Rosia Montana si statul roman este dorita de 96% dintre respondenti, doar 4% considera ca acest contract ar trebui sa ramana confidential.

74% dintre romani considera ca presedintele suspendat, Traian Basescu, nu a procedat in interes national, atunci cand s-a declarat in favoarea proiectului, in timp ce 26% considera ca Basescu a actionat pentru interesul national.

Romanii nu sunt de acord cu folosirea cianurilor in minerit. 85% dintre respondenti sunt impotriva acestei tehnologii, in timp ce doar 15% doresc exploatarea cu cianuri, la Rosia Montana.

Sondajul a fost realizat de Public Affairs, pe un esantion de 1.273 de persoane, in perioada 24 - 26 iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sondaj proiect Rosia Montana, #profitabilitate proiect Rosia Montana, #sondaj folosire cianuri minerit , #Companii energetice