Privatizarea Cupru Min, blocata de procesul cu Roman Copper

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 15:21
1476 citiri
Privatizarea Cupru Min, blocata de procesul cu Roman Copper

Privatizarea companiei Cupru Min este blocata de procesul cu Roman Cooper, a declarat miercuri seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

"Suntem interesati de joint venture sau parteneriat public-privat, de orice metoda care poate sa ne ajute sa retehnologizam, sa reluam activitatea si sa se exploateze acolo. Acum, din patru linii de exploatare merge numai una, tehnologia este veche. Este loc de mult mai bine", a declarat Remus Vulpescu.

El a spus ca se merge pe identificarea unor investitori interesati cu care urmeaza sa se vada exact variantele de lucru.

Remus Vulpescu a precizat ca exista o varianta de contract pentru privatizarea Cupru Min, propusa de OPSPI, insa Roman Cooper a refuzat sa semneze acest contract.

Licitatia pentru vanzarea Cupru Min, organizata la data de 26 martie, a fost castigata de canadienii de la Roman Copper, care au oferit 200,77 milioane de euro.

Contractul ar fi trebuit semnat la zece zile de la licitatie, dar reprezentantii Roman Copper si cei ai statului nu au ajuns la un acord in acest termen.

Ministerul Economiei cerea publicarea imediata a contractului, plata integrala a sumei la 30 de zile dupa avizul Consiliului Concurentei si constuirea unor garantii de 32 de milioane de euro pentru investitiile de mediu.

Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#privatizare Cupru Min, #Cupru Min proces, #varizante privatizare Cupru Min, #Remus Vulpescu privatizare Cupru Min , #Companii energetice