Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ponta vrea management privat la CE Oltenia

Ponta vrea management privat la CE Oltenia


Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Targu Jiu, ca sustine infiintarea Complexului Energetic Oltenia (CEO) pe formula discutata pana in prezent si ca vrea management privat la aceasta companie, iar sediul sa fie la Targu Jiu, nu la Turceni.

"In programul nostru de guvernare este mentionata si realizarea Complexului Energetic Oltenia si vom face toate demersurile pentru infiintare. Sediul Complexului Energetic Oltenia va fi la Targu Jiu, nu la Turceni, pentru ca municipiul Targu Jiu are infrastructura necesara functionarii unei astfel de companii. Vom veni in Gorj, in perioada imediat urmatoare, cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, pentru a fi discutate problemele din sectorul minier si energetic", a spus prim-ministrul Victor Ponta.

Seful Guvernului a precizat ca nu vor mai exista numiri pe criterii politice la noua entitate economica, ci management privat.

In luna martie, Ministerul Economiei a anuntat ca noul Complex Energetic Oltenia, care va cuprinde actualele complexuri Turceni, Craiova si Rovinari, precum si Societatea Nationala a Lignitului Otenia, va fi functional incepand din luna mai a acestui an si va avea sediul la Turceni. In data de 21 martie, Consiliile de Administratie ale celor patru companii care vor forma CE Oltenia au votat infiintarea noii companii.

Dupa Hidroelectrica, CE Oltenia va fi al doilea mare producator de energie din tara.

Din planul Ministerului Economiei face parte si infiintarea unui alt complex energetic, in Hunedoara, care sa cuprinda cele patru mine viabile de huila din Valea Jiului si termocentralele Mintia si Paroseni.

Potrivit angajamentelor asumate de Guvern in fata FMI, ministerul va scoate la vanzare pachetele majoritare de actiuni la cele doua noi complexuri energetice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1344 ori