Petrolistii norvegieni protesteaza: Ne puneti vietile in pericol!

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 22:22
8460 citiri
Petrolistii norvegieni protesteaza: Ne puneti vietile in pericol!
Foto: Pinterest/Platform4jobs

Reprezentantii sindicatelor petrolistilor din Norvegia trag un semnal de alarma referitor la pericolele legate de securitatea muncii aparute dupa reducerea investitiilor in sector.

Trei incidente petrecute in weekend pe in campurile exploatate de compania de stat Statoil au dat alarma in randul muncitorilor de pe platformele maritime de petrol si gaze din Norvegia, acestia temandu-se acum pentru vietile lor, anunta agentia Arab News.

Problemele au inceput inca de sambata, 14 octombrie, cand productia de pe o platforma situata in perimetrul campului de gaze Troll a fost oprita ca urmare a unor defectiuni tehnice. O zi mai tarziu, productia a fost oprita si pe platformele Statfjord A si Gullfaks A, afectate de un incendiu, respectiv o scurgere de gaze.

"Suntem ingrijorati de incidentele petrecute in weekend. Am subliniat de mai multa vreme ca suntem ingrijorati de reducerea cheltuielilor de intretinere si personal", a explicat Hilde-Marit Rysst, liderul sindicatului SAFE.

"Este normal ca atunci cand ceva de genul acesta se petrece sa te intrebi daca nu ai mers prea departe cu reducerea costurilor", a apreciat si liderul sindicatului Industri Energi, Leif Sande.

Pentru moment, productia pe platforma maritima Statfjord A a fost oprita, reprezentantii Statoil neputand preciza cand va fi reluata activitatea pe statia afectata de incendiul izbucnit pe 15 octombrie.

"Intr-o perioada de schimbari si restructurari dam o mare atentie controlului riscurilor de securitate a muncii", a explicat un purtator de cuvant al companiei Statoil, precizand ca la aceasta ora se desfasoara o ancheta interna pentru a stabili cauzele incidentelor petrecute in weekend.

O ancheta oficiala a fost initiata si de Autoritatea Nationala de Securitate in Industria Petroliera din Norvegia, care a avertizat inca din primavara acestui an ca riscul de accidente in sectorul petrol si gaze este tot mai ridicat ca urmare a reducerii investitiilor in domeniu.

In incidentele petrecute in weekend pe platformele maritime din Norvegia nu s-au inregistrat victime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#accidente munca, #risc securitatea muncii Norvegia, #investitii petrol gaze , #Companii energetice