OMV vinde active din Marea Nordului pentru 136 milioane de dolari

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 21:09
1219 citiri
OMV vinde active din Marea Nordului pentru 136 milioane de dolari

Grupul petrolier austriac OMV a anuntat miercuri ca a vandut o serie din activele sale din Marea Nordului, urmand a se concentra pe zona din vestul Insulelor Shetlands.

OMV a precizat ca a vandut o participatie de 5% la campul de productie Beryl Area pentru 118 milioane de dolari catre un cumparator neprecizat, precum si o participatie de 1,5% din actiunile campului de productie Boa catre Bridge Energy (SNS) Ltd pentru 18 milioane de dolari. De asemenea, OMV si grupul norvegian Statoil au facut un schimb intre o participatie de 17,5% din descoperirile Tobermory si Bunnehaven si o participatie de 30% la Mariner East.

"Acestea sunt primii pasi in strategia noastra de a ne concentra resursele din Marea Britanie pe zona importanta din vestul Insulelor Shetlands", a declarat Jaap Huijskes, responsabil pentru explorare si producie in boardul OMV.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%.

Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti. Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie.

#OMV active Marea Nordului, #OMV Insulele Shetlands, #OMV vanzare active , #Companii energetice