OMV, Rompetrol si Lukoil, amendate in Bulgaria pentru cartel

Marti, 06 Martie 2012, ora 16:47
1580 citiri
OMV, Rompetrol si Lukoil, amendate in Bulgaria pentru cartel

Companiile petroliere din Bulgaria, printre care OMV, Rompetrol si Lukoil au fost amendate de catre Autoritatea anti-trust din Bulgaria, dupa ce acestea au stabilit primavara trecuta sa majoreze pretul carburantilor.

Cele patru companii sunt Lukoil, liderul pietei din Bulgaria, OMV, Rompetrol si Naftex Petrol, transmite agentia de stiri Novinit.

Comisia pentru Protectia Competititiei investigheaza Lukoil si pentru abuz de pozitie dominanta.

Legea bulgara prevede acordarea unor amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri a companiilor pentru incalcarea legislatiei din domeniul concurentei. Presa bulgara nu a publicat informatii cu privire la cuantumul amenzilor.

Benzinariile OMV din Bulgaria sunt operate de Petrom, cea mai mare companie petroliera din Romania.

OMV, Lukoil si Rompetrol, prezente si pe piata din Romania, au fost amendate in luna ianuarie de Consiliul Concurentei de la Bucuresti, pentru ca s-au inteles, in 2008, sa retraga de pe piata un sortiment de benzina.

Consiliul Concurentei a amendat Petrom cu 85 de milioane de euro, OMV Romania a primit o sanctiune de 31 de milioane de euro, Lukoil a fost amendata cu 32 de milioane de euro, iar Rompetrol, cu 38 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#competitivitate Romapetrol Bulgaria, #amenzi competitivitate companii energetice, #companii Bulgaria amenzi , #Companii energetice