OMV Petrom si Exxon isi extind "imperiul petrolifer" din Marea Neagra

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 12:02
2130 citiri
OMV Petrom si Exxon isi extind "imperiul petrolifer" din Marea Neagra

Compania Sterling Resources vinde companiilor ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom un segment al perimetrului petrolifer 15 Midia din Marea Neagra.

Valoarea tranzactiei este cuprinsa intre 29,5 milioane dolari si 79 milioane dolari, in functie de indeplinirea unor conditii.

Portiunea de perimetru are o suprafata de 125.000 de acri (46.539 hectare), sau 11% din suprafata totala a concesiunii Midia si Pelican.

Portiunea de perimetru vizata de tranzactie se invecineaza cu blocul Neptun al Exxon si OMV Petrom.

Sterling detine 65% din consortiul care opereaza blocul 15 Midia.

Partenerul Sterling in consortiu, Petro Ventures Europe BV, cu o participatie de 20%, ia parte de asemenea la tranzactia cu Exxon si OMV Petrom.

Sterling va primi de la Exxon si OMV Petrom 29,5 milioane de dolari la finalizarea tranzactiei, inca 29,5 milioane de dolari la indeplinirea unor conditii legate de o descoperire de hidrocarburi in portiunea de perimetru tranzactionata si o alta suma, de 19,5 milioane de dolari, la inceperea productiei comerciale.

Finalizarea acordului depinde de aprobari din partea autoritatilor.

Pe langa perimetrele din Marea Neagra, Sterling are operatiuni in Marea Britanie, Olanda si Franta.

#perimetre petrolifere Marea Neagra, #OMV Petrom perimetru petrolifer, #Sterling vanzare perimetru petrolifer, #extragere petrol Marea Neagra , #Companii energetice