Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OMV isi extinde investitiile in zacamintele de gaze naturale

OMV isi extinde investitiile in zacamintele de gaze naturale


Grupul energetic austriac OMV AG si-a majorat investitiile in zacamintele de gaze naturale din Marea Nordului, achizitionand o participatie in zacamantul Aasta Hasteen, detinut de compania norvegiana Statoil de la Exxon Mobil.

In plus, OMV si-a majorat participatia detinuta la proiectul Norwegian Sea Gas Infrastructure (NSGI).

OMV a anuntat vineri achizitionarea unei participatii de 15% in zacamantul Aasta Hasteen, operat de Statoil din 2006. Si compania americana ConocoPhillips detine o participatie de 10% in acest zacamant.

In plus, OMV si-a majorat participatia in NDGI, operat de asemenea de Statoil, cu 6,2%, la 7,9%. Compania austriaca nu a dat publicitatii suma platita pentru cele doua tranzactii.

Jaap Huijskes, oficialul OMV responsabil pentru explorare si productie, a declarat ca strategia companiei in Norvegia incepe sa-si arate roadele. "Aceasta este a doua achizitie in partea norvegiana din Marea Nordului din acest an. Suntem in grafic pentru a face din Norvegia tara de baza a explorarilor noastre", a declarat Jaap Huijskes.

OMV a anuntat ca zacamantul Aasta Hansteen contine zacaminte estimate la 18.000 de barili de titei echivalent pe zi pe care OMV ii va putea exploata din 2017.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1411 ori