Octavian Lohan: Transelectrica ar trebui sa treaca la Finante

Vineri, 30 Martie 2012, ora 15:02
2337 citiri
Octavian Lohan: Transelectrica ar trebui sa treaca la Finante

Transelectrica ar trebui sa treaca in subordinea Ministerului Finantelor, intrucat compania gestioneaza colectarea si alocarea bonusurilor pentru producatorii de energie in cogenerare de inalta eficienta, a declarat directorul Transelectrica, Octavian Lohan.

Transelectrica trebuie sa treaca din subordinea Ministerului Economiei in cea a altei institutii. Potrivit ultimelor directive europene din domeniu, transportatorul de energie nu poate avea aceiasi actionari ca si producatorii si distribuitorii.

"Guvernul are o lista scurta de trei ministere unde ar putea trece Transelectrica: cel de Finante, al Dezvoltarii si al Transporturilor. Eu mi-as dori sa trecem la Finante, pentru ca suntem angrenati in actiunea de colectare a unor bani si am avea un succes mai mare aici decat in subordinea celorlalte ministere propuse. In rest, din punct de vedere tehnic nu e nicio diferenta", a precizat Lohan.

El a precizat ca o decizie va fi luata pana la finele lunii aprilie.

Bonusurile pentru producatorii de energie in cogenerare cu eficienta de peste 70% se regasesc in facturile tuturor consumatorilor de energie si se ridica la 18,5 lei pe MWh.

#octavian lohan transelectrica, #Lohan declaratii Transelectrica, #titluri listate Transelectrica , #Companii energetice