Moody's mentine Transelectrica in categoria "Investment grade"

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 20:56
1498 citiri
Moody's mentine Transelectrica in categoria "Investment grade"

Moody''s a reconfirmat ratingul Baa3, cu perspectiva stabila, al Transelectrica, mentinand astfel compania in categoria "Investment grade", nivel egal cu cel al Romaniei.

"Factorii principali care stau la baza imbunatatirii profilului financiar din anii 2010-2011 sunt cresterea treptata a volumului de energie electrica transportata si o crestere a tarifului mediu. Transelectrica a dovedit ca are capacitatea de a atrage finantari noi pentru a acoperi CAPEX-ul, are o abordare precauta si nu angajeaza investitii fara finantare aprobata in prealabil", se arata in comunicat transmis miercuri.

Oficialii Transelectrica au adaugat ca imbunatatirea fluxului de numerar a permis companiei sa-si intensifice programul de investitii.

"Desi moneda romaneasca s-a stabilizat incepand cu anul 2009, profilul financiar al Transelectrica ramane expus fluctuatiilor de schimb valutar, mai mult de 90% din datoriile companiei fiind contractate in valuta straina. Totodata, Moody''s Investors Service considera ca exista un anumit risc de reglementare datorita mecanismului relativ rigid de stabilire a tarifelor de catre Autoritatea de Reglementare (ANRE), in special cu privire la recuperarea la timp a costurilor asociate cu investitiile", se mai arata in comunicat.

Guvernul se pregateste sa listeze la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in perioada urmatoare un pachet suplimentar de 15% din actiunile Transelectrica detinute de Ministerul Economiei.

In prezent, ministerul detine 73,68% din actiunile Transelectrica, Fondul Proprietatea are 13,49% din titluri, iar restul de 12,81% sunt tranzactionate la BVB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Moody s rating Transelectrica, #mentinere rating Transelectrica , #Companii energetice