Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's a retrogradat Hidroelectrica, cu perspectiva negativa

Moody's a retrogradat Hidroelectrica, cu perspectiva negativa


Moody's a retrogradat joi ratingurile Hidroelectrica pentru datorii pe termen lung si pentru default cu doua trepte, la nivelul "Caa1", cu perspectiva negativa, si a retras totodata calificativele, ca urmare a intrarii in insolventa a companiei.

Decizia de revizuire in scadere a ratingurilor finalizeaza procedura de evaluare inceputa pe 20 iunie 2012, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Moody's a decis sa retraga ratingurile Hidroelectrica anticipand accesul limitat la informatii privind procesul de reorganizare sub administratie judiciara.

"Retrogradarea cu doua trepte a ratingurilor Hidroelectrica la nivelul Caa1 vine dupa confirmarea intrarii voluntare in insolventa a companiei, de catre Tribunalul Bucuresti, pe 20 iunie 2012", a declarat Richard Miratsky, vicepresedinte la Moody's.

El a aratat ca ratingul "Caa1" reflecta riscul semnificativ de default (incetare de plati) si lipsa de predictibilitate a evolutiilor viitoare la Hidroelectrica, in cadrul procedurilor de insolventa.

Ratingul "Caa1" ia insa in considerare opinia ca cererea de insolventa, in acest caz, nu inseamna un default imediat al Hidroelectrica datorita concentrarii pe reorganizarea companiei sub administratie judiciara.

Moody's se asteapta ca Hidroelectrica sa continue sa isi plateasca la timp datoriile, cel putin pe termen scurt, si arata ca nu se are in vedere ca procesul judiciar sa aiba ca rezultat o restructurare a datoriilor.

Statul roman detine 80% din Hidroelectrica, astfel ca Moody's aplica metodologia corspunzatoare emitentilor legati de guvern. In concordanta cu aceasta metodologie, ratingurile Hidroelectrica sunt sustinute de sprijinul potential din partea guvernului.

Moody's se astepata ca Guvernul sa monitorizeze evolutia procedurii judiciare de la Hidroelectrica, iar autoritatile sa doreasca sa evite un default al platilor din partea unei companii de stat, in special una cu importanta strategica, precum Hidroelectrica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1219 ori