Ministerul Economiei va infiinta mai multe companii energetice nationale

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 10:09
1782 citiri
Ministerul Economiei va infiinta mai multe companii energetice nationale

Cel tarziu pana la sfarsitul lunii mai va fi finalizat planul de infiintare a noilor companii energetice din Romania. Ministrul Economiei a dat asigurari ca nici o companie existenta in momentul de fata nu va intra in procedura de executare silita.

Romania nu are o piata energetica functionala", a afirmat ministrul Adriean Videanu la Targu-Jiu.

Videanu considera ca tara noastra ar putea juca un rol de excelenta in domeniu, dar pentru acest lucru, solutia cea mai buna ar fi crearea unor noi companii producatoare de energie electrica care sa aiba in structura flexibilitatea productiei.

Strategii de investitii

Procesul de restructurare in domeniul energetic nu presupune disponibilizari, din punctul de vedere al Ministerului Economiei.

Videanu a mai mentionat ca nu va interveni in politicile manageriale ale companiilor si nici in desemnarile directorilor unitatilor miniere si energetice din Gorj.

Numirile pe posturi facute pana acum s-au realizat pe baza propunerilor venite de la Gorj, iar directorii generali ai complexurilor energetice Turceni si Rovinari si ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia nu vor fi schimbati din functii din cauza neintelegerilor dintre PSD si PDL Gorj, mai afirma Videanu. 

#companii, # energie, # producatori, # investitii , #Companii energetice