Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mechel planuieste vanzarea unui pachet de 25% din divizia sa miniera

Mechel planuieste vanzarea unui pachet de 25% din divizia sa miniera


Compania rusa Mechel ar putea vinde pana la 25% din divizia sa miniera unui partener strategic, in urma recomandarii Comitetului de conducere.

La intalnirea din 21 septembrie a Comitetului de conducere a Mechel s-au discutat masurile de restructurare a activelor grupului, pentru imbunatatirea performantei financiare si majorarea dividendelor pentru actionari.

De asemenea, Comitetul de conducere a aprobat vanzarea unor active ale diviziei de otel din Europa de Est si o serie de active care nu sunt de baza din Rusia si de peste hotare.

Mechel, una dintre cele mai mari companii din Rusia, asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, energie electrica si termica.

In Romania, grupul rus Mechel detine combinatele Mechel Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

La Mechel Campia Turzii vor fi disponibilizate circa 800 de persoane, iar combinatul va ramane cu doar 238 de angajati, pentru conservarea utilajelor.

Saptamana aceasta, angajatii de la Mechel Campia Turzii vor continua protestele impotriva disponibilizarilor masive, a anuntat liderul sindical Ioan Pascu.

Mechel: Protestele se reiau in aceasta saptamana

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, declara, la inceputul lunii septembrie, ca Guvernul analizeaza situatia celor patru combinate Mechel din Romania, pe fondul problemelor financiare cu care se confrunta aceste unitati.

Liviu Pop: Analizam situatia celor 4 combinate Mechel (Interviu)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1136 ori